Městský nohejbalový klub Modřice

Městský nohejbalový klub Modřice

  ZOBRAZIT MENU

Obsah stránky

Zlatá radost našich mladších žáků

První letošní zlaté medaile přivezli do Modřic mladší žáci

Ve dnech 18. a 19. května se v Karlových Varech konalo 12. mistrovství České republiky v nohejbale dvojic a trojic kategorie mladších žáků U12.

MNK Modřice využil celou svoji početnou základnu této nejmladší věkové kategorie a do Varů vyslal rekordní počet 9-ti hráčů. Žádný jiný oddíl v České republice se na tomto vrcholném setkání nohejbalové mládeže nemohl pochlubit takto vysokým počtem hráčů. A jak ukázaly výsledky nešlo jen o kvantitu.

V sobotním Mistrovství České republiky dvojic se prezentovalo 19 týmů a Modřice zde měly tyto sestavy:

Modřice A (Iláš, Jahoda)

Modřice B (Svoboda, F. Dlabka a střídající R. Dlabka)

Modřice C (Trávníček, Eremiáš)

Modřice D (Běloševič, Mrňa)

Nenechte se mýlit označením. Naše B sestava patřila k horkým favoritům a označení B byl jen taktický tah trenéra vzhledem k nasazení do losování. Od A sestavy se pak čekalo, že by se při výjimečném výkonu snad mohli poprat i o medaile. C a D týmy jeli sbírat velmi cenné zkušenosti, ze kterých mají čerpat ve svých dalších nohejbalových časech. Po zápase ve skupinách B tým jasně bez jediné prohry potvrdil roli horkého favorita. Suverénním výkonem překvapil A tým, když prohráli jen svůj úvodní set a pak už bez jediné ztráty setu dokázali svoji skupinu také vyhrát. Obě první sestavy tak šli z prvních míst ve skupinách, což bylo velmi důležité pro následné nasazení do play-off. Týmy C a D odehráli své zápasy s velkým nasazením, a i když jejich cesta ve skupinách skončila přesto všichni tito hráči zanechali velmi pozitivní dojem a patří jim za účast dík.

Blížily se klíčové čtvrtfinálové zápasy, které vždy dělí týmy na ty úspěšné a zklamané. A tým nastoupil proti družstvu Radomyšle a pokračoval ve své překvapivé krasojízdě dalším vítězstvím 2:0. Totéž zopakovala B sestava proti týmu z Holic a rázem jsme měli oba týmy v bojích o medaile. Při všech zápasech play-off naše hráče kromě trenéra Svobody povzbuzovala v hledišti velká skupina rodinných příslušníků a dalo se říci, že Modřičtí hráli za obrovské podpory těchto fanoušků prakticky v domácím prostředí. V semifinálovém boji nastoupil A tým proti domácím motivovaným borcům z Varů.  Opět zopakoval soustředěný výkon. Patrik Iláš drtil soupeře servisem a oba s Tomášem Jahodou si pak přesnou hrou v poli a chytrým útokem připsali další vítězství 2:0. B tým nedal šanci družstvu Žďáru nad Sázavou. Michal Svoboda, který byl po právu vyhlášen nejlepším hráčem dne si na kurtu dělal prakticky co chtěl a chvílemi hrál v exhibičním stylu pro početné diváky. Velmi dobrým pohybem a nahrávkami ho celý turnaj „obsluhoval“ František Dlabka.  A tak nás čekalo modřické finále. A tým do něj šel s pocitem, že dokázal překonat veškeré očekávání, a tak již trochu bez odporu daroval favorizovanému B týmu jasnou finálou výhru 2:0 a titul.  Nicméně zcela po právu, protože tato dvojice je zaslouženým králem disciplíny dvojic pro letošní rok.

No a když pak v následné tombole pobraly Modřice z pěti cen hned čtyři pro sebe, mohli jsme jet na hotel s pocity absolutních vládců a vítězů co brali vše s cílem připravit se na další hrací den. Hráči se zodpovědně připravili pizzou a nealko šampaňským a pak již šli spát, aby byli plně koncentrovaní na neděli. Tatínci s maminkami pak na následném večerním „trenérsko-metodickém vyhodnocením“ ještě jednou zpětně vše probírali a samozřejmě mohutně oslavovali.

Výsledky:
Zlato: ? MNK Modřice B (Svoboda Michael, Dlabka František, Dlabka Roman)
Stříbro: ? MNK Modřice A (Iláš
Patrik, Jahoda Tomáš)
Bronz: ?Žďár nad Sázavou (Bukáček Adam, Sobotka Matěj)
4. místo: SK Liapor Witte Karlovy Vary (Gregor Tobiáš, Lebeda Marek, Stýblo Petr)

***

Neděle nás přivítala konečně pěkným počasím a pro Mistrovství České republiky trojic se prezentovalo celkem 13 sestav. Modřice nasadily 3 týmy:

Modřice A (Svoboda, Iláš, Jahoda)

Modřice B (F. Dlabka, Mrňa, Trávníček)

Modřice C (Běloševič, Eremiáš, R. Dlabka)

 

Ze základní skupiny jistě postoupil A tým přímo do čtvrtfinále. C a B tým se umístěním na 2. a 3. místě v jejich skupinách musel o postup utkat v osmifinále. Los tomu chtěl, aby se oba naše celky střetly právě v něm a postup zde slavil B tým. No a naneštěstí je pak hned ve čtvrtfinále vyřadilo naše áčko.

Opět však musím všem hráčům B i C týmu poděkoval za skvělou bojovnost a reprezentaci našeho klubu. 

A tým v semifinále čekal tým Karlových Varů, který celý den strašil své soupeře na svůj věk extrémně vysokým blokujícím hráčem.  Co však stačilo na jiné to na modřické borce stačit nemohlo.  Naše trojice hrála jako dobře seřízený stroj. Tomáš Jahoda měl vzadu jistý příjem i pole, Patrik Iláš skvělý servis i nahrávku. No a Michael Svoboda to je kapitola sama pro sebe. Tento hráč ve svých necelých 12-ti letech ovládá celý rejstřík nohejbalových úderů a kvalitativně je o několik délek před všemi ostatními žákovskými hráči v republice. Jedná se o jeden z největších nohejbalových talentů za poslední roky a všichni věříme, že se nám ho v Modřicích podaří „vybrousit“ v opravdový diamant. Další výhra 2:0 poslala naši sestavu do boje o zlato. V něm na ně čekal tým Českého Brodu. Jde o mužstvo složené z dětí extraligových hráček a hráčů a jejich talent je nesporný. Vynikají zejména precizní obranou hrou a svojí trpělivostí převrací zápasy ve svůj prospěch.  Dalo by se tedy říci, že modřickému útočnému expresu stála v cestě českobrodská obranná zeď.  Naše modrá mašina však vůbec nezpomalila. Nepřipustila jakoukoliv pochybnost o tom, že králové kráčí na trůn a doslova brodské přejeli výsledkem 10:6 a 10:1. Získali tak pro Modřice i druhý tento víkend dostupný titul.

Suma sumárum jsme získali stříbrnou a zlatou medaili v Mistrovství České republiky mladších žáků dvojic a zlatou medaili v Mistrovství České republiky mladších žáků trojic. Současně jsme byli počtem čtyř resp. tří týmů početně nejvíce zastoupený klub mezi všemi účastníky.

To vše je obrovská zásluha nejen hráčů, ale zejména všech lidí, kteří se kolem nohejbalu v Modřicích pohybují. Primární dík pak patří mládežnickým trenérům Michalu Svobodovi, Mirku Bednářovi a Tondovi Stehlíkovi. Bez jejich poctivé a mravenčí práce, s těmito nejmladšími adepty nohejbalového řemesla, by Modřice nebyly klub s nejpočetnější i výsledkově nejlepší základnou mladších žáků v České republice. A samozřejmě dík i rodičům, kteří kluky nejenom na tréninky i zápasy vozí, ale svým povzbuzováním během celého víkendu jim dodávali síly a bojovou náladu.

Na prvním vrcholném klání nohejbalové sezony tak Modřice zaznamenaly maximální úspěch a nyní budeme držet palce ostatním věkovým kategoriím, aby těch medailí bylo pro modřický nohejbal letos ještě více.

Výsledky:
Zlato: ?MNK Modřice B (Svoboda Michael, Tomáš Jahoda, Patrik Iláš),
Stříbro: ? TJ Slavoj Český Brod (
Jan Bálek, Michal Červenka, Richard Baloun, Antonín Blažek)
Bronz: ?Žďár nad Sázavou A (Bukáček Adam, Sobotka Matěj, Zapletal Marek)
4. místo: SK Liapor Witte Karlovy Vary A (Gregor Tobiáš, Lebeda Marek, Stýblo Petr)

Petr Jahoda

předseda MNK Modřice

 

 

Datum a čas: 19.05.2019 09:00
Napsal: Antonín Stehlík
Kategorie: Historie 2019

Obsah postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Sociální sítě

          

Oddíl postranní lišty

Co nás čeká
MNK A vs Start Praha
extraliga nohejbalu
15,00
MNK B vs Solidarita Praha
1. liga nohejbalu
10,00
     MNK A vs Žatec 
 extraliga
10,00

 

Oddíl postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Podporují nás

         Generální sponzor:

            Hlavní sponzor:

                  Sponzoři:

 

 

 

 

 

 

 

 

Oddíl postranní lišty

Vyhledávání

Patička stránky

Buďte ONLINE!