Městský nohejbalový klub Modřice

Městský nohejbalový klub Modřice

  ZOBRAZIT MENU

Obsah stránky

TJ AVIA Čakovice B - MNK SILNICE GROUP Modřice B 6:3

K poslednímu utkání základních skupin jsme odjeli do Čakovic. Pouze výhra nám dávala jistotu udržení prvoligové soutěže. První komplikace nastala už v pátek večer, kdy se omluvil pro svalové zranění Milan Konupka a my jsme museli prakticky všechny sestavy přestavět.

Do první dvojice nastoupil navrátilec do sestavy Hanus s Burianem proti bratrům Kalousům. V úvodu jsme měli problémy se smečovaným servisem a domácí si vypracovali náskok 3 bodů. V průběhu setu jsme náš příjem a útok odladili a dobrou obranou dokázali vývoj setu otočit a získat pro nás. Druhý set byl naprosto vyrovnaný a dospěl až do stavu 9:9, kde byly šťastnější domácí. Třetí set jsme drželi krok až do stavu 8:8. Za tohoto stavu domácí proměnili svůj útok a my ne.

Do druhé dvojice jsme poslali Novotného s Halvou proti Kopeckému a Poncarovi. Jediná komplikace byla v úvodu prvního setu, kdy nás opět zlobil příjem. Od stavu 3:1 pro domácí jsme už začali hrát svoji hru a za 2 sety povolili domácím získat jen 11 míčů.

Do první trojice nastoupil Spousta, Zach a Novotný. Jak již tradičně nám nevyšel úvod prvního setu, když nás sráželi hlavně vlastní chyby v mezihře a na útoků. Výměna Zacha za Buriana nám přinesla do plachet nový vítr a zlepšenou hrou jsme první set otočili. Druhý set jsme měli výbornou obranu a nutili jsme soupeře útočit na riziko a kazit vlastní útoky. Tento fakt nám přinesl zisk i druhého setu a zisk bodu, se kterým jsme úplně nepočítali.

Do druhé trojice jsme poslali Halvu, Guldu a Hanuse proti trojici Jirky Kalouse. První set byla bitva o každý míč a rozhodnutí přišlo až za stavu 9:9, kdy Halva vytloukl blok domácího blokaře. Druhý set jsme nenašli recept na dobře hrající obranu domácích a set jasně prohráli. Ve třetím setu jsme se drželi s domácími do osmiček, ale v koncovce byli opět silnější domácí.

Do třetí dvojice jsme pošetřili Guldu a k němu jsme nasadili Zacha.

První set jsme se protrápili na útoku a prohrávali už 9:6. Zkusili jsme vystřídat Zacha za Spoustu a spolehnout se na dobrou obranu. To nám přineslo srovnání na 9:9. Domácí smečař, ale nechytatelnou smečí otočku odmítnul. V druhém setu to byla pro naše kluky dřina. Stále se nám tolik nedařilo na útoku, ale zlepšenou obranou jsme to dokázali kompenzovat a set získat pro nás. Třetí set šel bod za bod. Za stavu 7:7 jsme opět na obranu vystřídali Zacha za Spoustu. Tomáš si vzal servis a esem nám zajistil vedení 8:7. Toto byl rozhodující okamžik 3 setu, kluci už si proměnili všechny své útoky a vyhráli 10:9.

Do singlu jsme nasadili Hanuse a doufali, že se stane malý zázrak a vyhraje. V úvodu to opravdu tak vypadalo. Honza měl výborný příjem a nekompromisními útoky nedával soupeři šanci. Úvodní nadšení nám přineslo vedení o 4 míče a naději, že by to mohlo vyjít. Od stavu 6:2 ovšem domácí singlista přeřadil na jiný rychlostní stupeň. Na Honzovi se začala projevovat absence tréninku a hlavně fyzičky a v tomto setu už neuhrál ani bod. Druhý set už měl plně v režii domácí hráč.

Do první odvetné trojice nastoupil Halva, Gulda a Hanus. První set jsme měli problémy s obranou a jasně prohráli. Druhý set jsme obranu změnili a zlepšenou hrou získali druhý set v koncovce. Třetí set jsme nedokázali dát ani bod a prohráli 10:5. V tuto chvíli už byla naše šance na play off jen naprosto teoretická. Přesto jsme nechtěli dát soupeři nic zadarmo. Do první odvetné dvojice jsme opět nasadili Halvu a Novotného. U Filipa se už naplno projevilo zranění z včerejšího MČR trojic a ve vzduchu byla reálná hrozba, že budeme muset zápas skrečovat. První set se přelévalo vedení, ale žádný tým si nedokázal vypracovat vícebodoví náskok. Za stavu 9:9 jsme měli příjem a svůj útok bezpečně proměnili. Druhý set jsme nedokázali zkrotit podání domácích a nedařilo se nám bodovat. Set jsme jasně prohráli. Třetí set byl ve stejném duchu jako ten druhý a připadl domácím.

Hrající trenér LUKÁŠ NOVOTNÝ: "Dnes byla na všech hráčích vidět obrovská vůle po vítězství. Za přístup k zápasu a předvedenou hru bych chtěl kluky pochválit. I přes prohru nám play off neuniklo dnes ale v zápasech v Přerově, doma s Čakovicemi a se Startem. Teď máme 14 dnů, aby se dali všichni zdravotně dohromady a nachystali se na play out."

Klíčový hráč rezervy Čakovic Jirka Kalous - 5 bodů

 

Datum a čas: 27.08.2017 14:00
Napsal: Antonín Stehlík
Kategorie: Historie 2017

Obsah postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Sociální sítě

          

Oddíl postranní lišty

Co nás čeká
MNK A vs Start Praha
extraliga nohejbalu
15,00
MNK B vs Solidarita Praha
1. liga nohejbalu
10,00
     MNK A vs Žatec 
 extraliga
10,00

 

Oddíl postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Podporují nás

         Generální sponzor:

            Hlavní sponzor:

                  Sponzoři:

 

 

 

 

 

 

 

 

Oddíl postranní lišty

Vyhledávání

Patička stránky

Buďte ONLINE!