Městský nohejbalový klub Modřice

Městský nohejbalový klub Modřice

  ZOBRAZIT MENU

Obsah stránky

Nominace hráčů české reprezentace pro MS 2016

Nominace hráčů české reprezentace

Uplynulý víkend se konalo závěrečné nominační soustředění české nohejbalové reprezentace v Nymburku. Toto soustředění završilo sérii celkem šesti tréninkových a nominačních soustředění, které měly trenérovi národního družstva Petru Guldovi umožnit se rozhodnout a vybrat tu nejlepší sestavu pro nadcházející mistrovství světa.

 

Rozhodnutí v neděli padlo a zde je finální nominace :

Singl: Ondřej Vít

Dvojice: Radek Pelikán, Jakub Mrákava a Lukáš Rosenberk

Trojice: Jan Vanke, Jakub Pospíšil, Lukáš Rosenberk, Martin Müller a Ondřej Vít

Kapitánem české nohejbalové reprezentace bude Jan Vanke.

 

Zeptal jsem se trenéra Petra Guldy na okolnosti nominace jednotlivých hráčů.

Trenére, jak jsi k nominaci přistupoval?

„Musím říci, že letošní nominace byla velmi složitá a rozhodnutí strašně těžké. Od počátku bylo v širší nominaci 15 hráčů a všichni během soustředění prokázali vysokou kvalitu a obrovskou chuť se poprat o reprezentační dres. Pro mnohé z hráčů je navíc letošní účast na šampionátu vyvrcholením a možná i uzavřením jejich dlouhé reprezentační kariéry. Jak jsem již řekl v předchozích rozhovorech, ve svých úvahách komu z hráčů dát přednost jsem musel kombinovat několik významných faktorů. Jedním z nich byla aktuální forma, ale velmi důležitou roli hráli také úvahy o kombinacích jednotlivých hráčů v rámci sestav a jejich vzájemné vyhovění si stylem hry. Velmi významným faktorem byla také zkušenost a chcete-li i psychická odolnost vyrovnat se s obrovským tlakem očekávání fanoušků, ale i předpokládanou bouřlivou atmosférou ve vyprodané třítisícové hale. Tyto všechny faktory jsem musel vzít v úvahu a z nich mi vyšla výše uvedená sestava. Rád bych však velmi poděkoval všem hráčům, kteří se soustředění účastnili. Nemohu sice nominovat všechny, ale i ti, co se nedostali do finální nominace, mají díky svému přístupu a nasazení velkou zásluhu na aktuální formě české nohejbalové reprezentace. Není jednoduché vyřazovat například hráče typu Jirky Doubravy. Vím, jak strašně stál o nominaci, a že pro ni udělal maximum. Bohužel ke sportu to patří a je mi to líto. Opravdu velký dík všem!“

V nominaci si myslím není žádné významné překvapení až na jedno. Tím je absence hrdiny loňského mistrovství Evropy Pavla Kopa. Co se přihodilo?

„Pavla na šampionát bohužel letos nepustí zranění. Jedná se o svalové zranění, které si přivodil v zápase Modřic o 3. místo proti Vsetínu. I když podstupoval řadu vyšetření a intenzivní léčbu včetně různých netradičních postupů, není jeho zdravotní stav takový, aby umožnil jeho nominaci. Pro náš tým je to velké oslabení a pro Pavla sportovní tragédie, ale takový už je bohužel sport. I když nahradit Pavla bude hodně těžké, jsem přesvědčený, že nominovaní hráči budou bojovat i za něj a dokáží mezeru v naší sestavě plnohodnotně zacelit.“

Petře, můžeš prosím čtenářů přiblížit, jaké hlavní důvody tě vedli k nominaci jednotlivých hráčů?

Singl:

Ondřej Vít – Ondra má letos hodně natrénováno a jeho forma slibuje velkou šanci na úspěšné vystoupení. Při nominačních soustředěních byl ve velké pohodě.

Dvojice:

Radek Pelikán – velmi zkušený hráč, navíc klasický dvojkař, který umí i blokovat. Neměl úplně nejlepší sezónu, ale dokáže se na vrchol sezóny připravit.

Jakub Mrákava – Dlouho jsem se rozhodoval mezi Jakubem a Jirkou Doubravou. Nakonec jsem dal přednost čakovickému hráči, který má lepší mezihru a je univerzálnější.

Lukáš Rosenberk – Tady jsem byl od počátku přesvědčen, že Lukáš v sestavě být musí. Je to hráč, kterého mám v týmech od juniorů a nikdy mě nezklamal. Dokáže zahrát ve vypjatých chvílích vysoký standard.

Trojice:

Jan Vanke – Honza má letos obrovskou formu a je navíc po zisku titulu v extralize v euforii. Navíc jsem jej určil jako kapitána a měl by plnit roli lídra jak na hřišti, tak mimo něj.

Jakub Pospíšil – Kuba hraje už několik sezón výborně, bohužel nikdy se na jedno dopadovou repre akci nedostal. Letos v přípravě ukázal, že má co nabídnout, a do finální nominace se zcela po právu dostal.

Lukáš Rosenberk – Tady platí, co jsem o něm již řekl u dvojic. Navíc ve trojicích je nalevo v poli momentálně jasně nejlepší.

Martin Müller – Jeho souhra s Pospíšilem a Rosenberkem dostala Martina do nominace. Navíc jeho styl vnáší do systému i možnost jeho útočení a větší variabilitu. Navíc si porozuměl i s Honzou Vankem. V přípravě strašně dřel a věřím, že tomu bude stejně i na šampionátu

Ondřej Vít –  Protože v sestavě musí být nahrávač – pravák, rozhodoval jsem mezi Ondrou a Petrem Topinkou. Momentálně je na tom lépe Ondřej a věřím, že splní to, co od něj bude potřeba.

Uplynulý víkend tedy završil letošní nezvykle dlouhou a pečlivou přípravu české nohejbalové reprezentace. Nyní je již vše jasné, a tak nezbývá než věřit, že zkušený stratég Gulda vybral pro letošní šampionát opravdu tu nejlepší možnou sestavu hráčů, kteří zajistí našemu nohejbalu na šampionátu úspěch. Je jisté, že hráči, trenér i realizační tým pro to udělají maximum, a věříme, že se přidá i bouřlivé publikum.

V pátek vše vypukne. Organizačně je celý šampionát zcela připraven, a tak si pojďme vše společně co nejlépe užít.

Autor : Petr Jahoda

 

Datum a čas: 14.11.2016 19:48
Napsal: Antonín Stehlík
Kategorie: Historie 2016

Obsah postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Sociální sítě

          

Oddíl postranní lišty

Co nás čeká

Extraliga
SKN Žatec
vs
MNK mobilprovás Modřice
11. kolo | 20.4.2024 | 12:00h

---------------------------------------------------------
1. Liga
MNK mobilprovás Modřice
vs
TJ Pankrác
4. kolo | 20.4.2024 | 10:00h

---------------------------------------------------------
Dorost
MNK mobilprovás Modřice
vs
TJ Slavoj Český Brod
2. kolo | 21.4.2024 | 14:00h

Oddíl postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Podporují nás

         Generální sponzor:

            Hlavní sponzor:

                  Sponzoři:

 

 

 

 

 

 

 

 

Oddíl postranní lišty

Vyhledávání

Patička stránky

Buďte ONLINE!