Městský nohejbalový klub Modřice

Městský nohejbalový klub Modřice

  ZOBRAZIT MENU

Obsah stránky

MNK SILNICE GROUP Modřice B - TJ Sokol Horažďovice VYNK Hapon 5:5

Utkání 9. kola základní části jsme odehráli na domácí půdě s týmem Horažďovic. Soupeř dorazil v celkem obměněné sestavě, oproti předešlému střetnutí obou celků. Hosté v posledních kolech několikrát zvítězili a napravili tak zaváhání z prvních kol soutěže. Pro nás to byl velice důležitý zápas z důvodu vyrovnanosti letošního ročníku 1. ligy. Pro tento zápas jsme neměli k dispozici pouze dlouhodobě zraněného Honzu Hanuse. Celý zápas se odehrával za letního slunečného počasí.

Do první dvojice jsme nasadili Tomáše Guldu a Filipa Halvu. Začali jsme velmi přesnou hrou, která se však zlomila za stavu 5:5, kdy jsme sice soupeřův útok několikrát chytili, ale nepodařilo se nám jej proměnit. Průběh druhého setu byl velice vyrovnaný, ale bohužel jsme v koncovce setu prohráli a soupeř se ujal vedení 1:0.

Do druhé dvojice jsme nasadili Milana Konupku a Lukáše Novotného. Klukům perfektně fungovala mezihra a byli velice efektivní na útoku. Druhý set byl po několika vhodně provedených obranách zase v režii našich borců, kteří srovnali stav na 1:1.

Do první trojice jsme nasadili Filipa Havlu, Tomáše Guldu a Davida Buriana. První set byl ve znamení několika nevynucených chyb, které vyústily ve střídání Davida za Kubu Štěpánka a ani tento krok však nevedl k získání tohoto setu. Tento set připadl domácím. Ve druhém setu byla hra přesnější, avšak o vítězství v tomto setu se postaral především hráč hostí, který rozhodl toto střetnutí svým razantním útokem a prací na bloku.

Do druhé trojice nastoupil Milan Konupka, Lukáš Notovný a Kuba Spousta. První set nás soupeř jednoznačně přehrál a to hlavně z důvodu špatné hry v poli i na nahrávce, kterou předvedl Kuba. V druhém setu soupeř dominoval chytrými útoky a dobrým blokem. Ani střídání Quida Bolelouckého za Kubu, nepřineslo zisk tohoto setu a 

soupeř rázem vedl 3:1. Do vložené dvojice jsme nasadili Zdenka Zacha a Davida Buriana. Od úvodu drželi naši borci s dvojicí hostů krok, ovšem druhá polovina setu byla plná nepřesností a soupeř set vyhrál. Ve druhém setu byla naše dvojice lepší, donutila hosty střídat mladého Buriánka za Nepodala. Tato změna došla ke zlepšení hry hostí, ale koncovku setu jsme si pohlídali. Ve třetím setu jsme za stavu 9:9 byli na útoku, ale nepodařilo se nám zakončit a míč šel zadarmo na soupeřovu polovinu. Jejich útok však Zdenek zablokoval a tak jsme snížili 2:3.

Na singl jsme nominovali Lukáše Novotného, který vyzval Knebla. V tomto zápase probíhaly velice dlouhé výměny. V prvním setu vyhrál výborně hrající Knebl, který prakticky nechyboval. V druhém setu začal Lukáš velice dobře a soupeře přehrával. V koncovce setu si singlista hostů přivodil nepříjemné zranění ruky, které si způsobil při snaze vybrat jeden ze závěrečných Lukášových útoků. Po delším ošetření Lukáš zvládl koncovku druhého setu. Ve třetím setu nedovolil soupeři ani jeden bod a srovnal tak stav zápasu na 3:3.

Složení prvních odvetných trojic bylo stejné jako u prvního zápasu. Naše první trojice předváděla lepší hru jako při předešlém zápasu. V prvním setu jsme za stavu 9:9 byli na útoku, při kterém nás soupeř bohužel zablokoval. Druhý set jsme začali výborně a vedli jsme už 5:2. Poté jsme se přestali prosazovat na útoku a soupeř nás porazil 10:6. Stav utkání byl 4:3 v náš neprospěch.

Do druhého zápasu odvetných trojic jsme nastoupili ve složení Milan, Lukáš a Kuba. V prvním setu se nám podařilo několikrát chytit razantní útok smečaře Pivničky, který poté několikrát zkazil, a my se ujali vyššího vedení. Soupeř reagoval změnou herního systému, což ale neneslo větší úspěch. Druhý set pokračoval v podobně jako ten první. Dobrá hra naší trojice těžila s dobrého servisu a výborné práce Milana na bloku. Stav utkání byl tedy znovu nerozhodný 4:4.

Tomášovi a Filipovi se v utkání odvetných dvojic příliš nedařilo a to především v mezihře a proměňování útoků. Tuto dvojici tedy naši borci prohráli ve dvou setech a soupeř měl jistotu bodu z tohoto utkání (5:4).

Desátým zápasem tohoto slunečného dne byl zápas dvou v sobotu neporažených dvojic. Milan a Lukáš začali výborně, dobře si nahrávali a proměňovali svoje útoky. Ve druhém setu byl velice vyrovnaný průběh. Obě dvojice proměňovaly svoje útoky, až do stavu 9:9. Naše dvojice po celý průběh druhého setu podávaly do razantnějšího soupeře. V koncovce setu si ale příjmul servis druhý z dvojice a svůj útok vedený do paty trefil o pár centimetrů do autu. My tak získali velmi cenný bod do tabulky. 

Komentář trenéra Modřic LUKÁŠE NOVOTNÉHO: "S výsledkem zápasu jsme velice spokojeni, protože Horažďovice jsou velice silný tým. Opět jsme ukázali, velkou bojovnost ve velmi tropickém počasí. Velmi důležitá byla nepárová část zápasu, kterou se nám podařilo zvládnout. Teď se budeme soustředit a snažit se přivézt nějaké body z venkovních zápasů."

 

Datum a čas: 03.06.2017 10:00
Napsal: Antonín Stehlík
Kategorie: Historie 2017

Obsah postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Sociální sítě

          

Oddíl postranní lišty

Co nás čeká
MNK A vs Start Praha
extraliga nohejbalu
15,00
MNK B vs Solidarita Praha
1. liga nohejbalu
10,00
     MNK A vs Žatec 
 extraliga
10,00

 

Oddíl postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Podporují nás

         Generální sponzor:

            Hlavní sponzor:

                  Sponzoři:

 

 

 

 

 

 

 

 

Oddíl postranní lišty

Vyhledávání

Patička stránky

Buďte ONLINE!