Městský nohejbalový klub Modřice

Městský nohejbalový klub Modřice

  ZOBRAZIT MENU

Obsah stránky

Mistrovství České republiky v nohejbalu trojic

Mistrovství ČR v nohejbale trojic mužů


V pořadí již třetí srpnová významná nohejbalová akce pořádaná místním klubem v areálu Městské haly Modřice představovala samotný vrchol nohejbalových jednorázových šampionátů. Královská disciplína trojic mužů přestavuje to nejlepší, co může nohejbal v České republice fanouškům nabídnout. O jeho výjimečnosti svědčí i to, že se koná jen 1 x za 2 roky.


Nás klub dostal pořadatelství této prestižní akce jako dárek k oslavám 35-ti let založení nohejbalu v Modřicích. A bylo to s celou parádou včetně početného štábu České televize, který z celé akce pořizoval záznam. Na akci se kromě hráčů samotných prezentovala nejen funkcionářská elita českého nohejbalu, ale také mezinárodní nohejbalové federace UNIF. Jako speciální host se pak přišel podívat i prezident hokejové Komety pan Egbert Zundorf, který je velkým fanouškem nohejbalu i našeho týmu. Modřice do soutěže vyslaly 3 týmy. Elitní áčko, které obhajovalo titul nastoupilo v sestavě Pospíšil, Rosenberk, Hanus a Spousta. B tým byl na poslední chvíli oslaben o zraněného Pavla Kopa a z rodinných důvodů také o Petra Topinku. Do bojů tedy šla sestava Višvader, Halva a Bartoš. C tým pak tvořili mladí hráči Brenner, Boleloucký a doplnění zkušeným Gurtlerem.
14 elitních týmů z celé republiky se rozdělilo do 4 základních skupin. A tým suverénně postoupil z prvního místa přímo do čtvrtfinále. B i C týmy musely bojovat již v osmifinále. Zde byli soupeři ze Šacungu i Karlových Varů nad jejich síly a turnaj tak pro oba týmy skončil v prvním kole play-off. Naděje modřických fanoušků se tak upnuly na favorizovanou A sestavu. A ta jela pavoukem turnaje jako pověstný nůž máslem. Nejprve přehrála Žatec v sestavě s reprezentanty Vítem a Mrákavou hladce 10:6 a 10:3. V semifinále pak porazila tým Čakovic 10:5 a 10:8. Ve finále je čekal tým z Karlových Varů v čele s mistrem světa Janem Vankem.
Před zápasem o 3. místo došlo na kurtu k první oslavě výročí založení nohejbalu v Modřicích. Byli oceněni dlouholetý bývalý předseda klubu Josef Trnka a jubilanti Antonín Stehlík a Luděk Urbánek.
Před samotným finálovým zápasem pak oslavy vrcholily. V rámci nich pozval klub na centrální kurt k slavnostnímu nástupu „otce zakladatele“ modřického nohejbalu. Za bouřlivého potlesku publika na kurtu nastoupili pánové Bubniak, Frimmel, Čonka, Sekanina, Loučanský, Urban, Smejkal a Rumpa. Dostalo se jim nejenom slova díků, ale obdrželi také upomínkové tričko ze speciální edice k výročí 35-ti let nohejbalu v Modřicích.
Po této slavnostní chvíli byli všichni napjatí, jak dopadne zápas o zlato a zda bude mít celá slavnost i tu vysněnou zlatou tečku. Modřická trojka před zraky všech diváků i nadále šlapala jako dobře seřízený stroj hromadného ničení. Soupeře doslova smetla z kurtu ve finále málo kdy viděným hladkým vítězstvím 10:2 a 10:6. Nás klub se tak mohl radovat z již 9. titulu v trojicích v historii. Hráči Pospíšil a Rosenberk získali již celkově svůj 6. titul z trojic, čím se dostali na první pozici mezi legendami této disciplíny.

Výsledky MČR mužů trojic:
1.    místo Městský nohejbalový klub Modřice A (Pospíšil, Rosenberk, Hanus a Spousta)
2.    místo Karlovy Vary A (Vanke, Bíbr, Tolar)
3.    místo Vsetín A (Chalupa, Majštiník, Bílý)

Celý krásný den tak skončil zlatou tečkou a já pevně věřím, že modřický nohejbal bude i v dalších letech přinášet radost a skvělé výsledky všem svým fanouškům a nadále bude důstojně reprezentovat město Modřice.

Petr Jahoda
Předseda MNK Modřice

Záznam bude ČT Sport vysílat v sobotu 4.9. od 8:10 h

Datum a čas: 28.08.2021 12:13
Napsal: Antonín Stehlík
Kategorie: A-TÝM

Obsah postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Sociální sítě

          

Oddíl postranní lišty

Co nás čeká

Extraliga
SK Liapor Karlovy Vary
vs
MNK mobilprovás Modřice
5. kolo | 27.4.2024 | 14:00h

---------------------------------------------------------
1. Liga
TJ Radomyšl
vs
MNK mobilprovás Modřice B
5. kolo | 27.4.2024 | 12:00h

---------------------------------------------------------
Dorost
MNK mobilprovás Modřice
vs
SK Šacung Benešov 1947
3. kolo | 28.4.2024 | 10:00h

Oddíl postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Podporují nás

         Generální sponzor:

            Hlavní sponzor:

                  Sponzoři:

 

 

 

 

 

 

 

 

Oddíl postranní lišty

Vyhledávání

Patička stránky

Buďte ONLINE!