Městský nohejbalový klub Modřice

Městský nohejbalový klub Modřice

  ZOBRAZIT MENU

Obsah stránky

MČR trojic mužů

Radost v Českém Brodě!

1. MNK SILNICE GROUP Modřice A (Pospíšil, Rosenberk, Müller, Gulda T.)
2. Čelákovice A (Kylík, Holas, Kolenský)
3. Čelákovice C (Souček, Bareš, Doucek)...
4. Šacung A (Doubrava, Chytra, Kalas)

Finále: Modřice A  - Čeláko A  2:0 (10:5,10:5)

Klukům se povedl ZLATÝ HATTRICK! - 2015, 2016, 2017

Tolik konstatování a teď má slovo přímý účastník triumfu!

Vítej Zlatý hattricku !!!

V sobotu 26.8.2017 se v letos nově otevřeném krásném nohejbalovém areálu v Českém Brodě uskutečnilo 49. mistrovství republiky v nohejbale trojic. Na letošním ročníku se prezentovalo 20 družstev mezi kterými byly také dvě modřické sestavy.

A družstvo, které obhajovalo loňský titul tvořila sestava: Pospíšil, Müller, Rosenberk a T. Gulda

B tým se pak prezentoval ve složení Halva, Spousta a Burian.

Řídící orgán soutěže rozdělil družstva do 4 pěti členných skupin, ze kterých pak dvě nejlepší družstva postoupila do play-off bojů o medaile.

Naše B sestava, která přijela spíše sbírat zkušenosti, se v boji s těmi nejlepšími ve skupině prezentovala velmi sympatickým výkonem a postup jí unikl jen složitým počítáním mini tabulky když na jejich úkor dále postoupila B sestava Karlových Varů, se kterou naši mladíci prohráli vzájemný zápas v těsné koncovce třetího setu. Celkově však zanechali velmi dobrý dojem a mohou být na své vystoupení na prestižním turnaji právem hrdí.

A mužstvo hrálo první zápas ve skupině s velmi nebezpečnou trojicí Čakovic v sestavě s Kalousem a Kučerou. V rámci prvního zápasu neponechala nic náhodě a celkem jistě si připsala uklidňující první vítězství 2:0. Po tomto přetěžkém soupeři se potkali s C družstvem Šacungu  a v tomto zápase nepřipustili žádné pochyby výsledku. Takže další důležitý korálek byl navlečen a čekala se Vsetínská sestava v čele s úřadujícími mistry světa ve dvojicích Brutovským a Stupákem, které doplňoval spolehlivý Gargulák. Pospíšilově trojici se již několik sezon na Brutovského sestavy velmi daří, a tak jsme šli do zápasu jako favorité.  Co se však odehrálo na kurtu asi nečekal nikdo. Byla to doslova vražda za bílého dne! Naše trojice vsetínské doslova převálcovala a vsetínští soupeři chvílemi připomínala jen bezradné žáčky co se vystrašeně dívají, jak to kopou jejich profesoři. 2:0 a zajištěný postup ze skupiny. V posledním zápase ve skupině nás čekala trojice z Holic, kde celý den tvrdil na síti muziku náš ex-bomber Pavel Kop. I oni prošli skupinou hladce a před zápasem s námi již měli zajištěn postup. Snad možná proto a možná taky poté co viděl vsetínský zmar se Pavel Kop rozhodl odpočívat a šetřil síly na klíčovou čtvrtfinálovou bitvu.  No že to bez něj skončilo 2:0 už nikoho vůbec nepřekvapilo.

Náš zápas s Holicemi byl shodou okolností posledním zápasem ve skupinách. Zde nebyla nouze o řadu překvapení. Ve skupinách uvízlo spoustu spolufavoritů jako například Vankeho karlovarská  trojice, tradičně před turnajem velmi optimističtí Čakovičtí Kalous s Kučerou, Brutovského trojice a řada dalších kvalitních sestav. Překvapením byl pak postup všech tří Čelákovických formací.

V klíčovém zápase o úspěch ve čtvrtfinále šla naše trojka na Karlovy Vary v sestavě J. Medek, M. Medek a Hron.  A kromě postupu chtěli pomstít i naše B mužstvo, na úkor kterých právě varské družstvo postoupilo. Zápas začal hodně nervózně z naší strany a z počátku setu nám dělalo velký problém pokrýt razantní Medkův útok „zlomenou“ podél sítě. Zvýšenou bojovností a změnou obrany jsme úvodní set dotáhli do koncovky 9:9 a v posledním míči byl šťastnější soupeř. Připsali jsme si tedy první ztracený set a dostali se pod tlak hrozby vyřazení. O přestávce mezi sety si však kluci společně s trenérem věci vyříkali a zvolili taktiku, která v následujících setech již přinesla úspěch. I když po velmi tuhém boji tak jsme důležitou bitvu vyhráli a do oči trenéra varských vehnali slzy.

Před námi bylo semifinále, kam poněkud překvapivě postoupila C sestava Čelákovic Souček, Bareš a Doucek. Ti ve čtvrtfinále udolali vsetínské Chalupu, Plachého a Tomka a styl hry jakým se prezentoval čelákovický smečař Souček vzbuzoval oprávněný respekt. Bylo třeba se tedy dobře takticky i psychicky připravil a nepřipustit počáteční zaváhání ze čtvrtfinále, které by v extázi hrající C družstvo Čelákovic dostalo do sedla. Naši borci se prezentovali velmi zodpovědným a profesionálním výkonem a po další výhře 2:0 je čekala obhajoba loňského titulu.

Finálový soupeř, Čelákovice A v sestavě Kilík, Kolenský a Holas, v semifinále zdolal družstvo Šacungu Doubrava, Kalas a Chytra po mimořádně napínavé třísetové bitvě.

Před samotným finále proběl boj o třetí místo které pro sebe získal C sestava Čelákovic.

Vše již tedy bylo připraveno na vyvrcholení celodenního programu a do arény nastoupila obě družstva. Čelákovičtí byli za titulem hnáni hlasivkami velkého počtu tradičně bouřlivých čelákovických fans, kteří se snažili naše hráče dostat pod tlak. Jejich ryk a nadšení jim však vydrželo jen velmi krátkou dobu. Naši borci předvedli zcela mimořádný výkon, který vzal naději soupeřům a elán jejich fanouškům. Čelákovický úřadující mistr svět v dvojicích Kilík zkoušel všechny možné útočné varianty, ale to co předváděli naši polaři Muller a Rosenberk bylo něco mimořádného. Na hranici sebeobětování vybírali míče, která snad ani podle fyzikálních zákonů vybrat nešly. Kuba Pospíšil pak několikrát na saku zavřel blokem soupeřova smečaře a když jsme po pochytaných balonech přidali přesnou náhru a pestrý i drtivý útok nebyla pro čelákovické šance uspět. Finále ukázalo, kdo byl v Brodě jasným králem turnaje. Po výkonu, který připomínal kvalitně seřízenou mašinu, si vítězstvím 10:5 a 10:5 připsal modřický nohejbal další skvělý úspěch.

Naši borci v sestavě Jakub Pospíšil, Martin Muller, Lukáš Rosenberk se střídajícím Tomášem Guldou a na lavičce vše koučujícím Petrem Guldou si připsali již třetí titul v této prestižní nohejbalové disciplíně v řadě! Tím se trojice Pospíšil, Muller a Rosenberk stala historicky první trojicí v dějinách českého nohejbalu, která kontinuálního hattricku dosáhla. Vstoupili tak oprávněně mezi legendy!

Je skvělé, že po předprázdninové základní části soutěže družstev vstoupí naši hráči do posledních dvou zápasů základní části a následného play-off podpořeni tímto úspěchem. Martin Muller i Lukáš Rosenber se vrátili po několika týdenní pauze zaviněné zraněními a ukázalo se, že pokud budeme mít naše klíčové hráče zdravotně v pořádku můžeme i v závěrečné fázi sezony družstev pomýšlet na mety nejvyšší.

Petr Jahoda, prezident Městského nohejbalového klubu Modřice

Článek v NOHECMAGAZÍNU

Datum a čas: 26.08.2017 08:30
Napsal: Antonín Stehlík
Kategorie: Historie 2017

Obsah postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Sociální sítě

          

Oddíl postranní lišty

Co nás čeká
MNK A vs Start Praha
extraliga nohejbalu
15,00
MNK B vs Solidarita Praha
1. liga nohejbalu
10,00
     MNK A vs Žatec 
 extraliga
10,00

 

Oddíl postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Podporují nás

         Generální sponzor:

            Hlavní sponzor:

                  Sponzoři:

 

 

 

 

 

 

 

 

Oddíl postranní lišty

Vyhledávání

Patička stránky

Buďte ONLINE!