Městský nohejbalový klub Modřice

Městský nohejbalový klub Modřice

  ZOBRAZIT MENU

Obsah stránky

Kemp nadějí U12 - 2020

Kemp nadějí U12 2020 aneb do třetice všeho dobrého


Komise reprezentace ve spolupráce s Komisí mládeže již několik let pořádá tréninkové kempy pro nejlepší mládežnické hráče ve formě reprezentačních výběrů. V rámci těchto skupin je pak pamatovány i na ty nejmladší, tedy mladší žáky do 12-ti let.


V roce 2019 proběhl pátý kemp a ten další šestý se standardně chystal na podzim roku 2020. Jak všichni víme v té době však celý svět svírala pandemie koronaviru, a tak to vypadalo, že v roce 2020 o svůj kemp ti nejmladší přijdou. Šéf trenér reprezentačního úseku, poté co musel být termín v roce 2020 zrušen, obvolal všechny nominované a když mu potvrdili svůj enormní zájem se kempu zúčastnit i v náhradním termínu začal usilovně hledat v přeplněném SC Nymburk nový termín. A podařilo se to na únor 2021. Na podzim 2020 tehdy všichni žili v naději, že už bude jen líp a druhý pokus klapne. Co se však dělo na přelomu zimy a jara v letošním roce máme všichni ještě dobře v paměti. Na sport nebylo ani pomyšlení, a tak to nominovaní hráči už podruhé oplakali. Jiří Šmejkal se však sveřepě snažil, aby byli kluci za svoji práci i výsledky v roce 2020 svým kempem odměněni. Další termín byl nově naplánován na 29.8. až 1.9.2021. No a jak se říká – do třetice všeho dobrého to klaplo.
V neděli 29.8.2021 se v SC Nymburk sešli trenéři Jiří Šmejkal a Marek Líbal, kustod Vlastimil Pabián a masér Petr Lukáš s desítkou hráčů.
V nominaci za rok 2020 byli: Michal Červenka, Jan Bálek, Antonín Blažek, Jan Zadrobílek (všichni Český Brod), Tomáš Jahoda a František Dlabka z Modřic, Tobiáš Gregor z Karlových Varů, Ondřej Tolar ze Stříbra, Matěj Mlejnek z Dolních Počernic a Matěj Sobotka ze Žďáru nad Sázavou. Bohužel na poslední chvíli onemocnění vyřadilo smolaře Matěje Sobotku. Na místo něho doplnil počet nominovaných hráčů narychlo povolaný Patrik Iláš z Modřic, který dokázal během jednoho dne zorganizovat příjezd i vyřídit všechny nutné covidové formality.
Kluci prošli vstupním covidovým filtrem v SC Nymburk a pak už mohli s rozzářenými očky nafasovat reprezentační věci. Tohle je přesně ta chvíle, kdy mají další důkaz toho, že jejich tvrdá celoroční práce přináší ovoce. Ještě jednou díky Jiřímu Šmejkalovi, že to nevzdal a dokázal klukům najít termín, který nakonec „covidem prošel“.
Hned po obědě následoval první tréninkový blok. Oba trenéři během hry dvojic i trojic v různých sestavách pozorovali hráče a prováděli jejich první zhodnocení a typologické zařazení do sestav i cvičení dalších dnů. Oba trenéři konstatovali, že všichni kluci přijeli skvěle připraveni a vysoce hodnotili zejména jejich nasazení a zápal pro hru. Také parta se hned od začátku udělala skvělá. Nováčci kempu Matěj Mlejnek a František Dlabka bez problému zapadli mezi partu „zkušených borců“, kteří kemp absolvovali již v roce 2019. Po večeři následoval meeting s trenéry, kdy se hráči dozvěděli další program včetně zásad, jak mají po celou dobu pobytu v kempu vystupovat a jak se chovat. Dlužno říci, že i tato stránka jejich účasti byla celé tři dny na podtrženou jedničku.
Druhý den ráno byl kapitánem týmu zvolen Tobiáš Gregor a v rámci druhého dne kromě hry samotné proběhly i fyzické testy. Hráči byli testováni v šesti disciplínách zaměřených na rychlost, výbušnosti, obratnost i „roztahanost“. V celkovém součtu bodů v nich zvítězil Ondřej Tolar před Matějem Mlejnkem a Tobiášem Gregorem.
Třetí den proběhl modelový zápas týmů rozdělených trenéry. Hráči si týmy pojmenovali jako Tygři a Slepičky. Ve všech nohejbalových disciplínách proložených i Jokgu, hlavičkovanou či „amerikou“ nejprve Slepičky cupovali Tygry na kousky, aby se v druhé polovině projevila „tygří síla“ a celý den skončil zaslouženou remízou 6:6.
Nutno také říci, že každý tréninkový blok začínal i končil skvěle připraveným strečinkem, který vedl Marek Líbal. Po konci každého bloku pak kluci měli regeneraci ve formě vířivky. V rámci volných večerů probíhaly líté bitvy ve stolním tenise.
Během posledního tréninkového bloku měl trenér Šmejkal s každým hráčem individuální rozhovor. V něm mu dal zpětnou vazbu na jeho herní činnosti včetně cenných doporučení, v čem by se měli hráči dále rozvíjet. A samozřejmě i kluci se mohli doptat na vše co je zajímalo.

Na závěr článku mně dovolte dát prostor oběma trenérům.
Nejprve jsem požádal jsem šéfa Komise reprezentace Jiřího Šmejkala o jeho zhodnocení: „Jsem opravdu rád, že i přes problémy s lockdownem sportu se mně ve spolupráci se SC Nymburk podařilo najít pro tuto i další skupiny náhradní termíny. Tohle byl první z řady loni nuceně odložených kempů. Další budou následovat. Reprezentační kempy pro mládež děláme již několik let a jsem pevně přesvědčen, že tato činnost má své opodstatnění. V minulých letech se nám zde podařilo podchytit spoustu talentů, kteří se již prosazují v soutěžích juniorů či mužů. Musím říci, že letošní skupina byla jako celek ve své kvalitě v rámci historie skupin U12 mimořádná a výjimečná. Chci však zdůraznit, že my na těchto kempech hráče už neučíme hrát nohejbal, ale cílem je ocenit hráče za jejich práci a namotivovat a nasměrovat je pro jejich další rozvoj. Z čeho mám také radost je skutečnost, že letos dodaly své talenty nejenom tradičně „velké kluby“, účastné v projektu Tréninkových center mládeže, ale své talenty dodali i ty menší kluby. Komise reprezentace na celém projektu úzce spolupracuje s Komisí mládeže a já bych chtěl celé této komisi a speciálně pak Markovi Líbalovi poděkovat za spolupráci na přípravě kempu i jeho průběhu.“
Člena Komise mládeže Marka Líbala jsem se pak zeptal jak se mu s kluky během herních i ostatních činností spolupracovalo: „Kluci na soustředění potvrdili kromě nohejbalové kvality i osobnostní předpoklady, díky nimž o nich budeme jistě slýchat i nadále. Vytvořili fungující kolektiv, při jednotlivých činnostech se navzájem podporovali a ve všech ohledech plnili požadavky, které jsme na ně jako trenéři kladli. Mám radost, že za námi někteří hráči chodili i mimo tréninky a ptali se na různé aspekty hry i sportovní přípravy. Věřím, že je soustředění posunulo zase o kousek dál.“
Závěrem mně dovolte poděkovat všem, kteří se na přípravě, organizaci i průběhu samotného kempu podíleli. Dle mého názoru je to skvělá aktivita, které přispívá nejenom k rozvoji nohejbalových dovedností, ale je hlavně velkou motivací pro všechny zúčastněné hráče.
Jen co nejvíce takových akcí na podporu mládežnického nohejbalu!

Petr Jahoda

Datum a čas: 05.09.2021 16:35
Napsal: Antonín Stehlík
Kategorie: Mladší žáci

Obsah postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Sociální sítě

          

Oddíl postranní lišty

Co nás čeká

Extraliga
SKN Žatec
vs
MNK mobilprovás Modřice
11. kolo | 20.4.2024 | 12:00h

---------------------------------------------------------
1. Liga
MNK mobilprovás Modřice
vs
TJ Pankrác
4. kolo | 20.4.2024 | 10:00h

---------------------------------------------------------
Dorost
MNK mobilprovás Modřice
vs
TJ Slavoj Český Brod
2. kolo | 21.4.2024 | 14:00h

Oddíl postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Podporují nás

         Generální sponzor:

            Hlavní sponzor:

                  Sponzoři:

 

 

 

 

 

 

 

 

Oddíl postranní lišty

Vyhledávání

Patička stránky

Buďte ONLINE!