Městský nohejbalový klub Modřice

Městský nohejbalový klub Modřice

  ZOBRAZIT MENU

Obsah stránky

2. semifinále play off extraligy mužů: TJ Spartak ALUTEC KK Čelákovice – MNK mobilprovás Modřice 4:5

K odvetnému semifinálovému utkání jsme v Čelákovicích nastoupili v kompletním složení. Domácí měli při nástupu jasnou převahu, když jich bylo dokonce 13!
 
V úvodním duelu dvojic se nám v obou setech povedlo hned na začátku přečíst útok domácích a velmi jistě jsme si došli pro první bod v utkání – 0:1. Souboj druhých dvojic pro nás nezačal už tak dobře, ale v průběhu prvního dějství se nám povedlo otočit průběh a po prvním vyhraném setu jsme celkem v klidu připsali i druhý bod – 0:2. V prvním zápase trojic jsme začali určitě lépe než při domácím utkání, drželi jsme se až do stavu 8:8, ale koncovka patřila domácím. Ve druhém setu jsme si bohužel neporadili s výborně hrajícím Maturou, který nás doslova uskákal a uklepákoval. Výsledkem byla ve druhém setu prohra o jediný bod a snížení stavu utkání – 1:2. To naše elitní trojka si se svým prvním duelem poradila podstatně lépe. Sice to nebylo jako při utkání v Modřicích, kdy stejné formaci povolila pouze šest míčů, ale o moc víc to nebylo (10). Stav tak byl 1:3 a Hanus nastupoval do singlu s odhodláním zdolat v singlu Michala Kolenského, kterého ještě nikdy neporazil. A začal výborně. Vedl v první sadě 5:1 a zdálo se, že by to tentokrát mohlo i vyjít. Bohužel pak přišla dlouhá série chyb, domácí borec otočil průběh první sady a ve druhém už jasně dominoval svou precizní strojovou hrou – 2:3. Takový stav byl i před týdnem a my jsme se mohli spoléhat na naši elitní trojkovou formaci. Bohužel tentokrát nám duel nevyšel úplně podle představ. Domácí trojka měl více bodovějších útoků a i přes naši snahu jsme domácím povolili srovnat stav utkání – 3:3. A domácí šli vzápětí poprvé v sérii i do vedení, když se jejich hráči dostali do obrovského laufu, vycházelo jim téměř vše, včetně skvělé obrany a dostali domácí fanoušky do varu. Nám naopak nefungovalo téměř nic v tomhle duelu – 4:3. Když v prvním setu první odvety dvojic šla domácí formace na začátku do tříbodového trháku, vypadalo to s námi zle nedobře. Naštěstí jsme se zkoncentrovali, několikrát čelákovický útok chytili a šli jsme do vedení. Ve druhém setu již od začátku nebylo pochyb o srovnání stavu utkání – 4:4. První set posledního zápasu dne šel jasně na naši stranu. Domácí ovšem nesložili zbraně a ve druhém setu nás jasně přehráli. Jak to tak v takových zápasech bývá i přes to, že jsme ve třetí sadě nejprve pustili do výhody domácí, abychom za stavu 9:8 nevyužili dvakrát chycený útok, došlo na devítky. Při nich si servis přijmul Kop, tvrdou ránou našel v poli domácích Holase, který hlavou přijmul až k levému kůlu a Kilík ve snaze nahrát, poslal míč do jeho protipohybu a na to už jeden z nejlepších hráčů série nestačil zareagovat. V ALUTEC aréně tak propukla obrovská modrobílá radost z postupu do SUPERFINÁLE 2021.
 
Výsledky jednotlivých zápasů:
Spilka, Flekač (Kolenský) – Hanus, Kop 0:2 (8:10, 7:10) – 0:1
Holas, Šafr (Kilík) – Rosenberk, Pospíšil 0:2 (7:10, 8:10) – 0:2
Holas, Bareš, Matura (Kolenský) – Topinka, Hanus, Kop (Gulda T.) 2:0 (10:8, 10:9) – 1:2
Flekač, Šafr, Kilík (Spilka) – Rosenberk, Pospíšil, Višvader 0:2 (6:10, 4:10) – 1:3
Kolenský – Hanus 2:0 (10:8, 10:5) – 2:3
Holas, Bareš, Matura (Kolenský) – Rosenberk, Pospíšil, Višvader 2:0 (10:8, 10:8) – 3:3
Flekač, Šafr, Spilka (Nesládek) – Topinka, Hanus, Kop (Gulda T.) 2:0 (10:6, 10:6) – 4:3
Flekač, Spilka (Kolenský) – Rosenberk, Pospíšil 0:2 (8:10, 5:10) – 4:4
Holas, Šafr (Kilík) – Hanus, Kop (Višvader) 1:2 (3:10, 10:6, 9:10) – 4:5
 
Komentář trenéra Petra Guldy:
Jsem velmi rád, že jsme tohle těžké utkání nakonec zvládli a nemusíme příští týden hrát rozhodující duel. Čelákovice bojovaly, nevzdaly se opět ani za nepříznivého stavu a chyběl jim kousíček k vyrovnání série. My víme, že jsme v některých duelech, zejména trojic, nezahráli optimálně a musíme to směrem k finálovému klání zlepšit. K rozhodčím se téměř nikdy nevyjadřuji, ale tentokrát to musím udělat. Takový výkon, který předvedli otec a syn Sachlové jsem snad ještě nikdy neviděl. Za tři hodiny vypjatého utkání neudělali jedinou chybu. Tím pádem nedocházelo k žádným vyhroceným situacím, protestům a podobně. Jejich rozhodování přispělo k velmi pohlednému utkání.
 
Sety v utkání: 9:10
Rozhodčí: Sachl M. ml, Sachl M. st.
Diváci: cca 130
Délka utkání: 3 hodiny
Konečný stav série: 0:2
 
 
Datum a čas: 18.10.2021 08:53
Napsal: Tomáš Gulda
Kategorie: A-TÝM

Obsah postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Sociální sítě

          

Oddíl postranní lišty

Co nás čeká

Extraliga
SK Liapor Karlovy Vary
vs
MNK mobilprovás Modřice
5. kolo | 27.4.2024 | 14:00h

---------------------------------------------------------
1. Liga
TJ Radomyšl
vs
MNK mobilprovás Modřice B
5. kolo | 27.4.2024 | 12:00h

---------------------------------------------------------
Dorost
MNK mobilprovás Modřice
vs
SK Šacung Benešov 1947
3. kolo | 28.4.2024 | 10:00h

Oddíl postranní lišty

Oddíl postranní lišty

Podporují nás

         Generální sponzor:

            Hlavní sponzor:

                  Sponzoři:

 

 

 

 

 

 

 

 

Oddíl postranní lišty

Vyhledávání

Patička stránky

Buďte ONLINE!